Beauty, Health & Fashion

Beauty, Health & Fashion

vrijdag 30 december 2011

Droge handen

Ik had al een post over een goede verzorging voor de droge huid (gezicht), maar tijdens de winter hebben de meesten ook wel last van droge handen! Nou lees maar alvast verder, en kom te weten wat je eraan kan doen. Ik hoop dat je wat bijleert!

Draag handschoenen

Voorkom droge handen in de winter door ook als het nog niet zo heel koud is al met handschoenen naar buiten te gaan. Hoe minder je je handen blootstelt aan de kou, hoe beter.


Smeren

Smeer dagelijks een aantal keren handcrème op je handen om ze goed vet te houden. Vooral na het wassen van je handen of als je met je handen in bijvoorbeeld een emmer sop hebt gezeten.
Gebruik met schoonmaken huishoudhandschoenen, zodat je handen niet te veel in aanraking komen met water. Te veel water zorgt voor uitdroging van de huid.

Hou de pot handcréme gedurende de dag binnen bereik. Smeer hiermee gedurende de dag de handen in. Vooral nadat je met je handen in water bent geweest, is het belangrijk de handen in te smeren. Zo geef je je huid niet de kans om uit te drogen doordat je met je handen in het water bent geweest. Smeer ook voor het slapen gaan je handen in, het beste is om dan vaseline te gebruiken. 


Scrub

Toch last gekregen van droge handen? Scrub je handen met een fijne scrubcrème. Zo verwijder je dode huidcellen en losse velletjes. Mensen met een gevoelige huid kunnen dit beter niet doen.

Handmasker

Smeer je handen goed dik in met een speciaal masker of met een extra vette crème voor de handen. Je nagelriemen kun je eventueel extra insmeren met nagelriemolie.

Trek vervolgens (katoenen) handschoenen aan. Het beste kun je dit 's avonds doen voordat je gaat slapen en ze de hele nacht aanhouden, zodat het masker goed kan inwerken.
Meteen de volgende morgen zullen je handen al zachter aanvoelen. Herhaal de behandeling regelmatig om zachte en soepele handen te houden



Lucht
Wanneer het buiten koud winterweer is zal binnenshuis de lucht ook veel droger zijn dan normaal. Vaak hebben we er niet zoveel erg in dat de lucht binnenshuis erg droog is. De eerste signalen dat de lucht erg droog is zijn het hebben van droge handen of droge lippen. Om te voorkomen dat de lucht in je huis te droog wordt is het handig om waterbakjes aan de radiatoren te hangen. Door de warmte van de radiatoren verdampt het water, waardoor de lucht in huis vochtiger wordt. Hang de waterbakjes niet alleen op in de woonkamer, maar ook in je slaapkamer. Wanneer je geen verwarming gebruikt in de slaapkamer koop dan in de winkel een ook luchtbevochtingingsapparaat, deze apparaten zijn nog iets effectiever dan de waterbakjes aan de verwarming. Wanneer je wilt meten of de lucht in je huis te droog is, dan kun je een hygrometer aanschaffen. Een hygrometer meet het vochtgehalte in de lucht.


Massage
Vraag je partner of een vriendin je handen zachtjes te masseren met massageolie. Naast dat door de massageolie je huid extra vet opneemt, is dit ook nog lekker ontspannend.


Bronnen: Gezondheidsnet
Mens en gezonheid



Geen opmerkingen:

Een reactie posten